Nyhetsarkiv »

Möt Emma, ny beteendevetare

2019-03-05

– Jag har jobbat med människor i många år och har en passion för att hjälpa människor såväl som organisationer framåt. Mitt arbete här på Hälsoforum kommer innehålla en kombination av enskilda
samtal och att hålla utbildningar.

                                                         

Emma Alexson Accaoui är utbildad beteendevetare med inriktning psykologi och hälsa via Lunds universitet.
Är också personalvetare och examinerad vildmarksguide.

Emma har tidigare arbetat inom yrken med fokus på livsstilsförändring, insiktsfaktorer och coachande samtal.

– Som ung var jag rastlös och tillbringade många år på resande fot. Istället för att blicka inåt vände jag blickarna utåt.
Det resulterade i många resor och upplevelser. Så småningom kom jag till insikt att jag egentligen behövde se inåt och jobbade mycket med mig själv för att förbättra min mentala hälsa och stärka mig själv. Jag fann slutligen den inre balans, trygghet och ro jag sökt.

– Jag upplever att var och en kämpar med sitt och att vi kan behöva ta hjälp av andra för att komma vidare. Genom egen erfarenhet av att hantera förändringar och olika utmaningar i kombination med mina utbildningar hoppas jag kunna hjälpa andra till ökat välmående. Det ser jag fram emot att få göra här på Hälsoforum.

– I det enskilda samtalet kan jag ge stöd och rådgivning åt medarbetare. Jag hoppas också få komma ut till organisationer för att hålla utbildningar inom stresshantering och återhämtning, grupputveckling, organisationsförändringar, kommunikation och psykisk ohälsa av olika slag, för att ge några exempel.

Närmast har Emma tagit sig från Skånes öppna landskap till skogarna och sjöarna i Växjö.
– Det lilla jag hittills hunnit uppleva av Växjö är bara positivt. Nu är jag glad att få vara en i gänget och jag
ser fram emot att få träffa våra kunder!